Lemezek, könyvek

Stone Free Youtube
Can You see Me Youtube
Have You ever Been... Youtube

Letöltés: iTunes, CDBaby

A Band of Gypsys Reincarnation zenekart 2007-ben alapítottam meg Magyarország vezető jazz-zenészeivel. A zenekar hangzásában szerettem volna hidat létesíteni Jimi Hendrix zenei világa,és a magyar romák által játszott jazz és tradicionális cigányzene között.

Az Urban noises című lemezem 2002-ben jelent meg. A cím arra utal, hogy a CD-n hallható groove-ok természetes zajokból készültek.

2004 - ben jelent meg Gray Days című második lemezem, melyet az Urban Noises nevű zenekarommal készítettem.
A lemezen közreműködtek:
Orszáczky Jackie - ének , piccolo bass
Kosztyu Zsolt - basszgitár
Paczkó János - billentyűs hangszerek, szemplerek

A Zenészlegendák II. című könyvem 2014-ben jelent meg.

Ez a című könyv bizonyos értelemben folytatása a Zenészlegendák címmel 2013-ban megjelent kötetemnek. Az előbbibe a romazenész társadalom azon kiválóságairól szóló történetek kerültek, aki sajnos már nincsenek közöttünk – róluk barátaik, zenésztársaik, rokonaik meséltek. Annak a generációnak a fiatalsága a második világháború és az azt követő ötveneses évek viszontagságos időszakán ívelt keresztül.
Ennek a könyvnek a gerincét a hetvenes évek két meghatározó jazz-zenekara, a Rákfogó és a Kis Rákfogó adja, az e két zenekarban játszó muzsikusok mesélik el életüket, pályafutásuk legfontosabb emlékeit.
Amiben nagyon más ez a kötet az előzőhöz képest, hogy a könyvben szereplő zenészekkel személyesen beszélgethettem, és többjükkel játszhattam is életem során.

A Zenészlegendák című könyvem bővített kiadása 2013-ban jelent meg.

Zenehallgatási szokásaink nagyot változtak az utóbbi évtizedekben - a vendéglők, éttermek muzsikusaira a mai kor már egyre kevésbé tart igényt. Pedig e zenészek tehetsége, kitartása, elhivatottsága hosszú éveken át a magas nívójú muzsika biztosítékát jelentette itthon és szerte a nagyvilágban. Apákról fiakra szálló, a történelem viharain is átívelő hagyomány, amely messze a Monarchia idejéből, vagy még korábbról ered, s elér egészen napjainkig. Hogy továbbvihető-e ez a tradíció, az persze nem csak a zenész dinasztiákon múlik...
Halper László hosszú gyűjtő- és szerkesztői munka eredményeként mutatja be a XX. század kiemelkedő romazenészeinek olykor dicső, olykor tragikus életútjait, melyek nem szűkölködnek a mosolyt fakasztó pillanatokban sem. Egy szelet kultúrtörténetet tár elénk, muzsikusok szemével láttatva e viharos évszázadot.
Romazenészek - talán ők a hagyományos polgári, nagyvárosi létforma egyik utolsó hírnökei, és talán velük múlik el végleg egy régi világ, amely ontotta magából a tehetségeket, a különcöket, az anekdotákat és legendákat - gazdagon, kifogyhatatlanul.
És közben végig szól a zene...

A Legendás Roma Zenészek Felvételei című CD (2007) a Zenészlegendák című könyvben bemutatott muzsikusok általam összegyűjtött felvételeit tartalmazza. Ezzel a lemezzel nagypapámnak, Mágó Károlynak is emléket állítottam

A lemezek és a könyv megrendelhető a következő email címen:

Megrendelés itt